19:00

Alsike IF /Knivsta IK dam

Storseger mot Alsike/Knivsta

Till fredagens kvällsmatch mot Alsike/Knivsta kom vi rejält revanschsugna efter förra helgens storförlust. Matchplanen var att pressa högt och äga boll så mycket som möjligt.

Fokuset märktes direkt i matchinledningen. Vi har ett visst spelövertag men motstånderna kommer även i motattacker med sina snabba anfallare. Efter ungefär halva första halvleken blir våra farliga lägen fler. Vi kommer runt på kanterna gång på gång. Lägena resulterar även i ett antal hörnor och på en av dessa nickar Sofi säkert in 1-0 i minut 37. Vi går till halvtidsvila med ledning.

I andra halvlek sätter vi tonen direkt. Vi kontrollerar nu matchen och motståndarna börjar tröttna. Vi skapar chans på chans och träffar både ribba och stolpe. Det dröjer dock till minut 64 innan de förlösande 2-0 -målet kommer från Hanna I. Därefter är det spel mot ett mål. Vickan gör 3-0 och Hanna I 4-0 innan Frida punkterar matchen på frispark i 88:e minuten. Slutresultatet skrivs till 5-0.

Skönt att studsa tillbaka i segerspåret igen. Alsike/Knivsta kämpade tappert med begränsat antal spelare. Nästa helg åker vi till Östhammar för ny match.